Προφίλ

Το γραφείο μας είναι ένα σύγχρονο δικηγορικό γραφείο με κύριους τομείς ενασχόλησης το αστικό, το εμπορικό, το διοικητικό και το περιουσιακό ποινικό δίκαιο. Αποτελεί γραφείο δεύτερης γενιάς, εξελικτική συνέχεια του δικηγορικού γραφείου «Απόστολος Γεροντίδης & Συνεργάτες» (1979-2015).

Ο  Ισαάκ Γεροντίδης είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών (2009, Λίαν Καλώς). Από την ίδια Νομική Σχολή έλαβε επιπρόσθετα μεταπτυχιακό δίπλωμα στο Εμπορικό Δίκαιο (2011, Λίαν Καλώς), στο πλαίσιο του οποίου συνέταξε την διπλωματική εργασία με θέμα «Εξυγίανση Πιστωτικών Ιδρυμάτων» (Άριστα, 10).

Το 2009 εισήλθε ως συνεργάτης στο πατρικό δικηγορικό γραφείο, το οποίο ήδη από το 2015 διευθύνει αποκλειστικά, έχοντας επεκτείνει τη δραστηριότητά του σε όλους τους σύγχρονους τομείς του δικαίου. Ασκεί δικαστηριακή δικηγορία, έχοντας χειριστεί επιτυχώς πολλές υποθέσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, αρκετές από τις οποίες ολοκληρώθηκαν με πρωτότυπες και υψηλού επιπέδου δικαστικές αποφάσεις. Ταυτόχρονα ασκεί και συμβουλευτική δικηγορία, ως νομικός σύμβουλος ελληνικών και αλλοδαπών επιχειρήσεων, αλλά και ως σύμβουλος Ελλήνων και αλλοδαπών ιδιωτών.

Έχει εκπονήσει αναγνωρισμένο συγγραφικό έργο στον τομέα του εμπορικού δικαίου και είναι μόνιμο μέλος της επιστημονικής ομάδας του έγκριτου μηνιαίου νομικού περιοδικού Δίκαιο Επιχειρήσεων & Εταιριών του εκδοτικού οίκου Νομική Βιβλιοθήκη. Παραδίδει σεμινάρια και διαλέξεις σε δικηγόρους, υποψήφιους δικηγόρους, ορκωτούς ελεγκτές λογιστές, φοροτεχνικούς / λογιστές και στελέχη επιχειρήσεων, είναι ενεργό μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων και συμμετέχει τακτικά σε συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το γραφείο μας διατηρεί επαγγελματικό δίκτυο επίλεκτων εξωτερικών συνεργατών (δικηγόρων, συμβολαιογράφων, δικαστικών επιμελητών, ορκωτών ελεγκτών λογιστών, φοροτεχνικών / λογιστών και πολιτικών μηχανικών) στην Αθήνα και την περιφέρεια (ιδίως Σπάρτη, Καλαμάτα, Τρίπολη, Πάτρα, Χαλκίδα, Λάρισα, Ιωάννινα, Βέροια, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο, Ρόδος, Μυτιλήνη), μέσω του οποίου παρέχει πλήρη νομική υποστήριξη σε επιχειρήσεις και ιδιώτες σε ολόκληρη την Ελλάδα σε όλους τους κλάδους του δικαίου. Κατά την καθημερινή λειτουργία του επικουρείται από ασκούμενους δικηγόρους και γραμματεία.